poniedziałek, 27 czerwca 2016

Tost MANGO z masłem orzechowym


Z dodatkiem powideł morelowych, pomarańczowego octu balsamicznego. Na chlebie pomidorowym.



  Kiedy nie wiadomo czy na słodko, czy na słono, ciepło, zimno. Najlepiej pomieszać :) Wychodzą cuda. Tost lub jak kto woli - panini, powstało dzięki resztce powideł z morelki, zalegającej w kącie lodówki. Ciężko wybrać składnik, który można nazwać podstawą przepisu. Każdy może się skupić na czymś innym. Jednym z bohaterów jest moje masło z prażonych orzechów, bez dodatku soli, cukru, tłuszczu. Jest idealnie chrupiąco / kremowe i można podawać go na każdy możliwy sposób, zależnie od upodobań. Ten przepis łączy słony posmak karmelu, wytrawny i ostry aromat octu i słodki smak powideł oraz mango. Nie zapominajmy o chlebie z suszonymi pomidorami. Foodpairing w wersji kanapkowej - level master ;) 



Składniki:


Chleb z suszonych pomidorów, na zakwasie z piekarni MONTAG


Masło z prażonych orzechów ziemnych  VEGAN'S
Solony karmel VEGAN'S


Ocet balsamiczny pomarańczowy. 


Marmolada z moreli - KOSTNER <3


Wykonanie:


Smarujemy, kroimy, zapiekamy, zjadamy :)


Smacznego!

A.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz